Workout

Det senaste året har jag blivit lite av en träningsnarkoman, jag har alltid varit relativt stark och jag tycker att det är skitroligt att träna. Till en början blev jag inspirerad av anabolasnubbar på gymmet eller tokiga biffar på Youtube, men man måste tänka på varför man tränar. Då ställer jag mig frågan, varför tränar jag? Jag tränar för att bli bättre, inte för att kunna slå ner den som stör mig eller för att bli snygg, jag tränar för att utvecklas, bli bättre på det jag gör. Jag spelar safety och för mig är det viktigt att vara smidig, explosiv och kunna läsa spel. Men ingen utav de egenskaperna utvecklar jag genom att lyfta vikter.

Det är givetvis nyttigt att lyfta vikter men jag ska skära ner lite på det och försöka ersätta det med mer smidiga övningar, och försöka få en kombination av styrka och smidighet.

Personer som nått toppen inspirerar mig nåt oerhört mycket, de har lyckats med vad det gör. Jag söker på internet efter olika övningar och träningsmetoder som proffisionella spelare använder sig av och då fann jag ett klipp på Julius Peppers träning.

Julius Peppers, LE Carolina Panthers



Death on wings

Kollar ni på den här videon kommer ni förmodligen förstå mitt beroende.



Det ska bli intressant att se hur det går för Ravens iår, beskedet att Derrick Mason ska sluta spela fotboll är en tung förlust för Ravens passningsspel men samtidigt har vi fått en ännu bättre offensiv linje och två friska runningbacks (McGahee och Ray Rice) som borde öppna upp för springspel.

Defensivt har vi förlorat Bart Scott och Jim Leonard men samtidigt fått tillbaka våran SS Landry som var skadad hela förra säsongen + våran 1st round-pick DE Paul Kruger som jag har ganska höga förväntningar på. Det kommer bli ett riktigt jävla roligt år, otroligt ljusa tider framför mig!

PS:
Kom just att tänka på att jag har detta sommarlov, ett år i USA och ett till sommarlov innan jag börjar skolan i Sverige igen ;)

DÅ VAR DET KLART

Jag pratade med min host parent Lorie igår natt och hon hade fått veta att jag kommer landa i Kansas den 11 augusti och det passar mig alldeles utmärkt för då hinner jag vara med och slå Djurgården som vann sist med 12-0 (Jag var inte med). Vetskapen om att det är min sista match med Truckers u17-lag kommer få mig att ge ALLT. Väldigt mycket utav det jag kan inom football har jag att tacka Södertälje Amerikanska Fotbollsklubb för.

Jag ska försöka prata med coacherna i klubben om att ha en länk till min blogg på Truckers hemsida för att jag kommer skriva en hel del om football i USA medan jag är iväg. Jag kommer gå igenom min playbook, hur vi tränar, resultat och helt enkelt hur stort och viktigt football är för amerikaner (och mig).

För övrigt så har Telge Truckers sommarträningar med Tobbe och Sixten, det är riktigt jävla bra träningar och jag hoppas dessa två herrar får vara med och coacha off-season träningarna, de kan sin grej ;)



RSS 2.0